Pages

02 oktober 2021

Franciscus Portefeuille Knoust scheidt van zijn eerste vrouw vanwege overspel

Franciscus Portefeuille Knoust is het oudste kind van Ulrieka Cnaus en een onbekende vader. Hij komt op 3 maart 1812 in Rotterdam ter wereld. 

Op 15 oktober 1834 trouwt Franciscus in Rotterdam met Johanna Maria de Man, Johanna Maria wordt geboren in september 1813 en is een dochter van Henricus Johannes de Man en Johanna Maria Hakkenberg. Uit het huwelijk worden geen kinderen geboren.

Het is geen gelukkig huwelijk, want in april 1841 wordt het ontbonden. Het was Franciscus die de scheiding aanvroeg. Volgens de uitspraak zou gedaagde (Johanna Maria dus) zich sedert geruime tijd aan een ontuchtig en overspelig gedrag hebben schuldig gemaakt.

Stuk uit scheiding Franciscus en Johanna Maria

Op 16 oktober 1844 hertrouwt Franciscus in Rotterdam met Neeltje de Haan. Neeltje is geboren op 5 februari 1814 in Rotterdam als dochter van Daniel de Haan en Maria Margaretha Dijkgraaf. In augustus van het jaar erop wordt dochter Hendrika geboren. Drie jaar later komt er nog een dochter ter wereld die ze Maria Margaretha noemen. Maria Margaretha overlijdt echter als ze 22 dagen jong is.

Gezinskaart Franciscus en Neeltje

Franciscus Portefeuille overlijdt begin februari 1850 op 37-jarige leeftijd, Neeltje in december 1892 in Amsterdam mogelijk als ze op visite is bij dochter Hendrika en haar gezin.

Overlijdensakte Franciscus Knoust

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...