Pages

09 september 2021

Margaretha Juliana Dagelet verhuist naar Friesland

Margaretha Juliana is het jongste kind en de enige dochter van Hermannus Fredericus Franciscus Dagelet en Anna Christina de Jong. Ze wordt geboren in Groningen op 15 april 1881.

Geboorteakte Margaretha Juliana Dagelet

Op 20 juli 1911 trouwt ze in Groningen met vleesschouwer Hendrikus Ringnalda, geboren op 31 juli 1883. Hendrikus is een zoon van Sidonius Ringnalda en Martha Thewis. 
Huwelijksakte Margaretha Juliana en Hendrikus
Margaretha Juliana en Hendrikus gaan in Sneek wonen, de geboorteplaats van Hendrikus. In 1912 wordt hun eerste kind geboren, dochter Martha Maria. Twee jaar later volgt dochter Anna Maria Christina. In 1916 wordt het gezin uitgebreid met zoon Sidonius Hendrikus en het jaar erop volgt Hermanna Frederika Francisca. Uit de overlijdensadvertentie van Margaretha Juliana blijkt dat er na 1917 nog twee kinderen zijn geboren, maar behalve de initialen weet ik niets over dit tweetal.

Hendrikus overlijdt begin januari 1942 in Leek op 58-jarige leeftijd. Margaretha Juliana overleeft hem bijna dertig jaar waarna ze na een kort ziekebed in september 1971 overlijdt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Met Margaretha Juliana heb ik nu alle kinderen, kleinkinderen, achterkleinkinderen en betachterkleinkinderen van Franciscus Dagelet gehad. Met mijn volgende serie ga ik naar mijn vaders kant van de familie, namelijk het nageslacht van Ullrich Cnaus, aan verwant via mijn grootmoeder Cornelia Johanna Elisabeth Knuist.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...