Pages

05 september 2021

Albertus Martinus Dagelet overlijdt veel te jong

Albertus Martinus is de derde zoon van Hermannus Fredericus Franciscus Dagelet en Anna Christina de Jong. Hij komt op 18 januari 1876 in Groningen ter wereld.

Geboorteakte Albertus Martinus Dagelet

Op 19 november 1903, Albertus Martinus is inmiddels boekbinder, trouwt hij in Groningen met Petronella Elisabeth Josephina Dekkers. Petronella Elisabeth Josephina is geboren in Besoijen op 1 maart 1879 en een dochter van Bartholomeus Dekkers en Elisabeth Catharina Maria Simonis.

Albertus Martinus en Petronella Elisabeth Josephina blijven in Groningen wonen. In oktober 1904 wordt hun eerste kind geboren, dochter Anna Christina Hermanna. Begin december 1905 komt er een tweede dochter ter wereld, Elisabeth Maria Catharina. In 1906 is Petronella wederom zwanger, maar in november wordt het kind levenloos geboren. In juli 1908 wordt Hermanna Margaretha geboren. Zij overlijdt echter begin september van dat jaar. In juli 1909 komt het jongste kind ter wereld, een zoon Hermanus Fredericus Franciscus.

Op de eerste dag van december dat jaar overlijdt Albertus Martinus op slechts 33-jarige leeftijd. Petronella blijft met drie kleine kinderen achter. Zij hertrouwt niet. Eind november 1918 is er opnieuw verdrier als de enige zoon Hermanus Fredericus Franciscus op 9-jarige leeftijd.
Overlijdensakte Albertus Martinus Dagelet

Petronella Elisabeth Josephina overlijdt op de laatste dag van januari 1922 op 42-jarige leeftijd. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...