Pages

06 juni 2021

Willem Dagelet vertrekt naar Nederlands Indië

Willem is het derde kind van Theodorus Franciscus Dagelet en Margaretha Clara Krems. Hij wordt geboren in Leiden op 24 mei 1862.

Geboorteakte Willem Dagelet 1862

Willem was aanvankelijk werkzaam als schoenmaker. Op een gegeven moment verhuist hij naar Nederlands Indië. Daar krijgt hij een relatie met Adriana Henriette Fens, een dochter van Leonardus Fens en een inlandse vrouw. Een huwelijksdatum heb ik niet gevonden. Mogelijk is zij dezelfde  Adriana Henriette Fens die eerder was getrouwd (en gescheiden) met Jean Claude Roulier.

Willem en Adriana Henriette krijgen drie kinderen Wilhelmina, Herman en Leonardus Willem.

In 1905 komt Willem Dagelet samen met dochter Wilhelmina naar Nederland en vestigt zich bij zijn broer in Den Haag. Onbekend is of Adriana Henriette is overleden. De twee zoons verhuizen in elk geval niet mee.

Twee jaar later trouwt hij met Helena Gijsberta Schoep. Helena Gijsberta, geboren op 2 januari 1871, is een dochter van Willem Schoep en Louisa Barendina Borren. Ze was eerder getrouwd met Willem Johannes Antonie Hartman. Willem en Helena Gijsberta krijgen samen geen kinderen.

Dochter Wilhelmina overlijdt in 1909 op 16-jarige leeftijd. Willem overlijdt eind december 1919 in Den Haag op 57-jarige leeftijd. Na het overlijden van Willem hertrouwt ze met Willem Fredrik Buitendijk. Helena Gijsberta overlijdt in 1967 op 96-jarige leeftijd.

Overlijden Willem Dagelet

Over zoon Herman weet ik niets. Ik las dat hij naar de Filippijnen is gegaan en daar kinderen kreeg, maar ik heb daar geen bronnen voor. Leonard Willem komt in 1944 om het leven Balikpapan. Hij is dan soldaat bij het KNIL.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...