Pages

02 juni 2021

Franciscus Willem Dagelet wordt maar 37 jaar

Het oudste kind van Theodorus Franciscus Dagelet en Margaretha Clara Krems is Franciscus Willem. Franciscus Willem komt ter wereld op 4 juni 1857 in Leiden.

Op 4 augustus 1880 trouwt hij in Leiden met Francina Cornelia van Oosten. Francina Cornelia is geboren op 11 september 1856 in Leiden als dochter van Abraham van Oosten en Francina van Rossem.

Huwelijksakte Franciscus en Francina

Franciscus en Francina krijgen acht kinderen, allen geboren in Leiden. Op de eennalaatste dag van 1880 wordt dochter Margaretha Francina geboren, een jaar later volgt Theodora Francina. In februari 1884 wordt het gezin uitgebreid met Maria Cornelia. Er is verdriet in 1885 als dochter Theodora Francina op 3-jarige leeftijd overlijdt.

In februari 1886 wordt oudste zoon Franciscus Willem geboren, anderhalf jaar later gevolgd door Francina Cornelia. In maart 1889 komt Cornelia ter wereld en het jaar erop zoon Abraham. Drie maanden na de geboorte van Abraham overlijdt Cornelia op 1-jarige leeftijd. Theodora Wilhelmina is het jongste kind geboren begin augustus 1893. Zij overlijdt eind september 1893.

Anderhalve maand na het overlijden van Theodora Wilhelmina verhuist het gezin vanuit Leiden naar Rotterdam. Franciscus Willem overlijdt anderhalf jaar na de verhuizing op slechts 37-jarige leeftijd.

Francina Cornelia hertrouwt niet en overleeft haar man meer dan 40 jaar. Zij overlijdt in 1938 in Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...