Pages

20 mei 2021

Hinderikus Dagelet verruilde Leeuwarden voor Rotterdam

Hinderikus Dagelet is geboren op 31 juli 1856 in Groningen, zoon van Harmannus Augustinus Dagelet en Emke van der Leest.

Op 12 juni 1886 trouwt hij in Leeuwarden met Johanna Bernardina Koning. Johanna Bernardina is geboren in Leeuwarden op 5 oktober 1853 als dochter van Gerrit Koning en Elisabeth Stokker. Bij het huwelijk worden twee kinderen gewettigd: dochters Elisabeth en Catharina.

Het gezin verhuist vanuit Leeuwarden naar Rotterdam waar Hinderikus en Johanna Bernardina in 1905 scheidden. Johanna Bernardina overlijdt nog geen twee jaar later op 53-jarige leeftijd.

Een jaar na de scheiding hertrouwt Hinderikus met Johanna Cornelia de Leu. Johanna Cornelia is geboren in Poortugal op 27 januari 1868 als dochter van Pieter Johannes de Leu en Dingena Hulst. Hinderikus en Johanna Cornelia krijgen vier kinderen: Harmannus Augustinus, Dingena Hinderika, Maria Louisa en Hinderikus Johannes Cornelis.

Hindericus overlijdt in mei 1927 in Stichting Bloemendaal in Loosduinen. Dat was een psychiatrisch ziekenhuis. Hij werd 70. Johanna Catharina overlijdt in 1935 in het Eudokiaziekenhuis in Rotterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...