Pages

14 mei 2021

Antoni Busscher trouwt met twee zussen

Augustina Catharina Dagelet is het oudste kind van Harmannus Augustinus Dagelet en Emke van der Leest. Ze komt op 9 september 1844 in Groningen ter wereld.

Geboorteakte Augustina Catharina

Op 17 mei 1868 treedt ze in Groningen in het huwelijk met de 24-jarige Antoni Busscher. Antoni, een tabakskerver van beroep, is geboren op 4 januari 1844 en een zoon van Wijnand Busscher en Albertien Zuidema.


Huwelijksakte Augustina Catharina en Antoni
In mei 1869 wordt hun eerste kind, dochter Albertien geboren. Later volgen drie zoons: Fokke Harmannus, Wijnand en Emko. (jong overleden)

Augustina Catharina overlijdt begin september 1876 op 31-jarige leeftijd. Antoni blijft dus met kleine kinderen achter. Twee jaar later hertrouwt Antoni en niet met een vreemde. Zijn bruid was Johanna Catharina Dagelet, een jongere zus van zijn eerste vrouw.
Geboorteakte Johanna Catharina
Johanna Catharina komt op 5 mei 1852 ter wereld. Omdat hij met zijn schoonzus trouwde moest Antoni toestemming vragen aan de Koning. (en kreeg hij dat) 

Huwelijksakte Johanna Catharina en Antoni
Johanna Catharina en Antoni krijgen zeven kinderen samen: Nicolaas (jong overleden), Emko (jong overleden), Antoni, Johanna Catharina, een levenloos geboren kind, Geert (jong overleden) en Emko Henderikus.

Johanna Catharina overlijdt in maart 1894. Antoni overleeft haar zo'n 34 jaar en hij overlijdt in 1928.
Overlijdensadvertentie Antoni

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...