Pages

05 mei 2021

Adam Christoffer Hollander en zijn gezin verhuizen naar Duitsland

De middelste zoon van Hinderikus Hollander en Anna Catharina Elisabeth Van Der Molen Dagelet is Adam Christoffer. Adam Christoffer is geboren op 24 augustus 1845 in Groningen.

Geboorteakte Adam Christoffel

Adam Christoffer is kleermaker van beroep als hij op 21 augustus 1870 in Groningen op 24-jarige leeftijd in het huwelijk treedt met Fokje Vos. Fokje is geboren op 9 januari 1842 als dochter van Rutger Vos en Roelfien Hindriks Blom.

In maart 1871 wordt hun eerste kind geboren, dochter Anna Catharina Everdina. Twee jaar later volgt Roelfina Hinderika.

Geboorteakte Roelfina Hinderika

Volgens het bevolkingsregister van Groningen van 1870-1880 woont het gezin inmiddels  in Hamburg. Jongste dochter Roelfina Hinderika staat er overigens niet bij. In Duitsland worden nog vijf kinderen geboren: Cornelia Maria, August Henderikus, Johannes Henricus, Friederike Christiane Dorothea en Anna Wilhelmina Dorothea. 

Moeder Fokje overlijdt in augustus 1892 in het ziekenhuis in Groningen. Het gezin woont dan nog steeds in Hamburg.

Zes jaar na het overlijden van Fokje hertrouwt Adam met Christoffer met Minna Anna Dorothea Nieber. Adam overlijdt in 1903 in Hamburg.

Overlijdensakte Adam Christoffel

Over het verdere leven van de kinderen van Adam Christoffer en Fokje is mij nog weinig bekend, mede omdat ik weinig ervaring heb met zoeken in Duitsland. Hopelijk komt daar in de toekomst verandering in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...