Pages

11 maart 2021

Maria Pieternella van der Horst wordt slechts 42 jaar

Maria Pieternella van der Horst is het enige kind van Cornelia Gerarda Dagelet en Matthias van der Horst. Ze had aan moeders kant twee halfbroers maar die waren respectievelijk zeventien en tien jaar ouder. Ze wordt geboren op 31 maart 1846 in Haarlem.

Geboorteakte Maria Pieternella

Op 19 augustus 1868 trouwt zij in Haarlem met Hermanus Scholten. Hermanus komt op 21 april 1841 in Haarlem ter wereld als zoon van Hendrik Scholten en Cornelia de Jong. Maria Pieternella en Hermanus krijgen twee kinderen, zoons Johannes Wilhelmus en Matthijs Cornelis. Maria Pieternella overlijdt op 11 maart 1889 op slechts 42-jarige leeftijd.

Na het overlijden van Maria Pieternella hertrouwt Hermanus met Johanna van der Steeg. Hij overlijdt in 1911 op 70-jarige leeftijd.

Van de twee kinderen van Maria Pieternella en Hermanus blijft Matthijs Cornelis vrijgezel. Bij zijn overlijden was hij gepensioneerd cavalerie bij de KNIL. Hij overlijdt in 1944 in Ambarawa, kamp 8, Nederlands Indië op 65-jarige leeftijd. Zijn naam staat op het Haarlemse oorlogsmonument ter nagedachtenis aan alle medeburger uit die stad die door oorlogshandelingen om het leven kwamen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...