Pages

23 maart 2021

De dochter van Johannes Wouter van Diepenhuisen is elf als ze wees wordt

Johannes Wouter van Diepenhuisen is geboren op 10 mei 1826 in Amsterdam en het enige kind van Johannes van Diepenhuisen en Susanna Cornelia van Vleuten.

Johannes Wouter treedt op 19 januari 1853 in Amsterdam met Maria Anna Loeff. Maria Anna is geboren in 1819 als dochter van Cornelis Loeff en Geertruij Hendriks. Ze was weduwe van Jacobus Daniël Koolsted.

Johannes Wouter en Maria Anna krijgen twee dochters, Susanna Maria Cornelia in 1853 en drie jaar later Geertruida Maria.

Inschrijving ziekenhuis Maria Anna Loeff

Maria Anna overlijdt op 27 januari 1857 in het ziekenhuis in Amsterdam waar ze werd opgenomen op 31 december. Haar jongste dochter is dan nog maar vijf maanden. Waaraan ze is overleden staat er niet bij.

Op 30 maart 1864, Johannes Wouter is dan 37, hertrouwt hij met Willemina Hillegonda Eilerts. Willemina Hillegonda is geboren in april 1832 als dochter van Jan Harmen Eilerts en Anna Seket. In 1867 wordt hun enige kind geboren, dochter Wilhelmina Johanna.

Willemina Hillegonda  overlijdt in juli 1871, Johannes Wouter in 1879 op 52-jarige leeftijd.

Omdat hun dochter nog maar elf jaar was bij het overlijden van Johannes Wouter werd er een aanvraag tot plaatsing in het Diaconie Weeshuis gedaan. Daaruit blijkt dat Johannes Wouter is overleden aan "verval van krachten". De doodsoorzaak van Willemina Hillegonda is bij hen onbekend.

Aanvraag voor Weeshuis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...