Pages

14 februari 2021

Een dochter van Harmannus Augustinus Dagelet overlijdt door verdrinking

Het vierde kind van Adam van der Meulen Dagelet en Augustina Catharina Kloosterhuis is Harmannus Augustinus. Harmannus Augustinus komt op 17 april 1820 in Groningen ter wereld.

Harmannus Augustinus is schoenmaker van beroep als hij op 3 december 1842 in Groningen in het huwelijk treedt met Emke van der Leest. Emke, die voor haar huwelijk werkzaam is als dienstbode, is geboren in Niezijl op 29 september 1820 en een dochter van Fokko Hindriks van der Leest en Hindriktje Lieuwes Reitzema.

Harmannus en Emke krijgen acht kinderen: Augustina Catharina, Fokke Hindrik (jong overleden) Fokke, Johanna Catharina, Hinderika (jong overleden), Hinderikus, Gezina en Harmannus Augustinus.

Harmannus  overlijdt in 1865 op 45-jarige leeftijd. Zoon Fokke overlijdt begin april 1874 als hij op de Atlantische oceaan vaart, hij is namelijk werkzaam bij de marine. Gezina, de jongste dochter, overlijdt in april 1878. Ze is 18 jaar als ze vermist raakt en een paar dagen later wordt haar lichaam levenloos uit het Hoendiep in Groningen gehaald.

Verdrinking Gezina
Harmannus Augustinus het jongste kind, overlijdt ongehuwd in 1883 op 21-jarige leeftijd. 

Emke overlijdt in mei 1901 op 80-jarige leeftijd. Van de acht kinderen is dan alleen zoon Hinderikus in leven.
Overlijdensakte EmkeGeen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...