Pages

11 februari 2021

Anna Catharina Elisabeth Van Der Molen Dagelet had geen geboorteakte

Anna Catharina Elisabeth is de oudste dochter van Adam van der Meulen Dagelet en Augustina Catharina Kloosterhuis. Net als haar vader is de naam Van der Meulen/Molen aan haar naam toegevoegd. Ze wordt geboren op 9 februari 1817 in Groningen.

Ik kon overigens de geboorteakte van Anna Catharina Elisabeth niet vinden. De huwelijkse bijlagen van haar huwelijk met Hinderikus Hollander brachten uitkomst. Deze bevatte een afschrift van een akte van bekendheid van het kantoorgerecht in Groningen.

In de akte staat dat Adam en Augustina (de ouders), Tetje (de moeder van Adam) en Theodorus Nicolaas Kloosterhuis (broer van Augustina) verklaren dat Anna Catharina Elisabeth geboren is op 9 februari 1817 en dat "ten tijde van hare geboorte verzuimd is geworden daar van aangifte te doen waar zulks behoorde."


Afschrift van akte van bekendheid

Op 5 juni 1842 trouwt ze in Groningen met Hinderikus Hollander. Hinderikus is geboren op 16 februari 1817 in Groningen als zoon van Klaas Hollander en Geertien Gabriels.

In maart 1843 wordt hun eerste kind geboren, zoon Klaas. Twee jaar later wordt het gezin uitgebreid met Adam Christoffer. In 1848 wordt het jongste kind Hinderikus geboren.

Hinderikus overlijdt eind februari 1850 op slechts 33-jarige leeftijd, zijn vrouw en drie jonge kinderen achterlatend. Anna Catharina Elisabeth overlijdt anderhalf jaar later in oktober 1851. Ze is dan 34. De drie kinderen waarvan de jongste drie is, zullen waarschijnlijk zijn opgevangen door de familie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...