Pages

18 januari 2021

De dubbele naam van Adam van der Meulen Dagelet

Deze  blogpost gaat over Adam van der Meulen Dagelet. Hij wordt gedoopt op 3 maart 1791 als Adam van der Meulen, zoon van Hendricus Dagelet en Tetjen van der Meulen. Van der Meulen was zeg maar een tweede naam want zijn hele leven heet hij Adam van der Meulen Dagelet, zijn kinderen dragen de naam Dagelet.

Extract doop Adam

Op 28 juni 1812 trouwt Adam met Augustina Catharina Kloosterhuis. Augustina wordt gedoopt op 28 november 1788 in Groningen en is een dochter van Harmannus Kloosterhuis en Catharina Remmers. Er worden acht kinderen geboren: Hinderikus Franciscus, Harmannus Augustinus (jong overleden), Anna Catharina Elisabeth, Johannes Augustinus, Cornelis Gerardus, Theodorus Franciscus en nakomertje Willemina Helena. 

Van de zeven volwassen geworden kinderen heb ik er zes gevonden. Alleen van zoon Cornelis Gerardus geboren op 26 juli 1825 in Groningen ben ik op zijn geboorteakte na het spoor bijster. Volgens het bevolkingsregister Groningen 1840 woonde Cornelis Gerardus Dagelet in de Zwanestraat 55 kelder te Groningen. In 1851 woont Cornelis Gerardus, kleermaker,  te Nieuwe Pekela.

Adam overlijdt in 1867 op 76-jarige leeftijd, Augustina twee jaar later.

Overlijdensakte Augustina Catharina

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...