Pages

22 januari 2021

Cornelia Gerarda Dagelet krijgt ongehuwd twee kinderen

Cornelia Gerarda is het tweede en jongste kind van Henricus Franciscus Dagelet en Tetjen van der Meulen. Ze wordt op 26 oktober 1802 in Doesburg gedoopt. Als ze twee is overlijdt haar vader dus ze heeft hem nooit gekend.

Geboorteakte Arend 1829

In mei 1829 krijgt ze als ongehuwde vrouw een zoon Arend. Zeven jaar later wordt zoon Kornelis geboren die ook haar achternaam draagt. De kans is echter groot dat Matthias van der Horst  met wie Cornelia Gerarda vier maanden later trouwde de vader is van Kornelis. Hij was een van de aangevers van de geboorte van Kornelis en Kornelis zelf vernoemt ook zijn zoon naar hem. Misschien dat DNA onderzoek hier uitsluitsel over kan geven.

Geboorteakte Kornelis 1836

Zoals ik al schreef trouwde Cornelia Gerarda in 1836 met Matthias van de Horst. Matthias is geboren in Bennebroek in 1804 en een zoon van Cornelius van der Horst en Maria van Grinsvin. Ze verruilen Groningen voor Haarlem waar ze samen nog een dochter, Maria Pieternella, krijgen.

Matthias overlijdt op 11 november 1846 op slechts 42-jarige leeftijd. Dochter Maria Pieternella was toen nog maar acht maanden oud. Cornelia overleeft haar man bijna veertig jaar en overlijdt in 1885 in Haarlem.

Overlijdensakte Cornelia Gerarda

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...