Pages

14 oktober 2020

Mijn top 10 DNA matches op MyHeritage II

Het is al weer bijna twee jaar geleden dat ik mijn top 10 matches op MyHeritage deelde. Tijd voor een update aangezien er steeds meer mensen hun dna laten onderzoeken en ik ook veel nieuwe matches heb.

De hoogste match is een dochter van Jantine van der Bleek. Jantine was een zus van Jantje van der Bleek, mijn overgrootmoeder.

Match twee en drie zijn niet nieuw. Twee is een zoon van de broer van mijn overgrootvader Willem Dirk Dagelet en drie is een zoon van mijn hoogste match.

Match vier stamt net als match twee af van een (andere) broer van mijn overgrootvader Willem Dirk Dagelet. Waren de eerste vier matches via mijn moeders kant, match vijf is de eerste via mijn vader. Match vijf en ik stammen allebei af van Gerrit Knuist en Petronella van Kempen. De link tussen match 6 en ik is nog steeds niet duidelijk. Gezien de achternamen ligt de link bij mijn oma van vaders kant.

Met match zeven heb ik twee DNA matches. Allereerst via het echtpaar Harm Harms van Dijk en Geeske Arends. Hij stamt van dochter Jantje af, ik van dochter Trijntje. Maar hier komt het grappige: Hij stamt ook van Trijntje af. Trijntje trouwde met Berend Rosema. Hun zoon Meerten is zijn directe voorvader terwijl dochter Jantje mijn voormoeder is. Match acht is nog steeds een raadsel. 

Match 9 kwam nog niet zo lang geleden als match boven water. De match komt uit Denemarken en dat kan wel kloppen omdat ik ook Scandinavisch bloed hebt. Zou dit dan een link naar mijn onbekende opa zijn? Match 10 tenslotte en ik hebben een DNA match via onze gezamenlijke voormoeder Wietske Meints Wieringa. F stamt af van haar eerste huwelijk met Sipke Ridderus, ik van het  tweede huwelijk van Wietske met Jan Fokkes Fokkema.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...