Pages

11 oktober 2020

Johanna Henderika Ergers trouwt met Wopke de Jong

Het jongste kind van Carolina Schnijder en Jan Jochums Ergers is Johanna Henderika. Net als haar oudere broers en zussen wordt ze in Leeuwarden geboren en wel op 23 december 1852. 

Op 13 augustus 1879 treedt ze in Assen in het huwelijk met Wopke de Jong. Wopke is geboren in Leek waar hij op 13 september 1856 wordt geboren als zoon van Siete Wopkes de Jong en Anje Hoogeveen. Johanna Henderika is al woonachtig in Assen waar ze werkt als dienstmeisje. Wopke is arbeider en woont ten tijden van het huwelijk in Hijken, gemeente Beilen.

Huwelijksakte Johanna Henderika en Wopke

Johanna Henderika en Wopke gaan in Beilen wonen waar in december 1879 dochter Jantje wordt geboren. Jantje overlijdt in april 1880. Daarna verhuizen ze naar Assen waar nog zes kinderen worden geboren: Jantje, Jan, Siete, Carolina, Anje en Johan Hendrik.

Johanna Henderika overlijdt op 3 oktober 1931 op 78-jarige leeftijd. Wopke overleeft zijn vrouw 13 jaar en overlijdt in 1944. Johanna Henderika en Wopke liggen begraven op de Zuiderbegraafplaats in Assen.

Siete is de enige van de volwassen geworden kinderen van Johanna Henderika en Wopke die niet trouwt. Hij overlijdt in december 1963 en werd begraven op begraafplaats De Boskamp in Assen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...