Pages

09 september 2020

Maria Magdalena Schnijder trouwde met Wytze Klazinga

Maria Magdalena S(ch)nijder wordt gedoopt op 1 mei 1799 als het tweede kind van Johan Hendrik Schnijder en Rinske Hendriks. Ze heeft vier zussen en een broer waarvan alleen Hendrik en Carolina volwassen worden.

In 1829 wordt dochter Jitske geboren. Maria Magdalena is dan niet getrouwd. Als vader staat Wytze Jans Klazinga op de geboorteakte. Jitske overlijdt het jaar erop, een jaar jong. In 1832 krijgen Maria Magdalena en Wytze Jans een zoon, Jan. Jan is de enige van de kinderen die volwassen wordt.

Op 12 oktober 1834 trouwen Maria Magdalena en Wytze Jans. Wytze is een zoon van Jan Jans Klazinga en Jetske Folkertsma. Bij het huwelijk is Maria Magdalena wederom zwanger want op de eerste dag van februari 1835 wordt er een dochter geboren, Rinske. Rinske overlijdt in juni dat jaar. In 1836 wordt zoon Gerrit geboren en vijf jaar later een dochter die ze wederom Rinske noemen.

1844 is een verdrietig jaar voor het gezin. Op 12 februari overlijdt dochter Rinske, negen dagen later Gerrit. Wytze Jans overlijdt op Valentijnsdag 1869, Maria Magdalena is 78 als ze begin november 1877 overlijdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...