Pages

07 september 2020

De afstammelingen van Johan Hendrik Schnijder en Rinske Hendriks.

De afgelopen maanden postte ik over de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van Rikkert Drewes en Anje Jans, mijn directe voorouders via mijn overgrootmoeder Jantje van der Bleek. Vanaf vandaag ga ik dit hetzelfde doen met de familie Snijder/Schnijder, mijn moeders meisjesnaam. De man van Jantje was mijn overgrootvader Johan Hendrik Snijder.

Johan Hendrik, zoals ik hem zal noemen, is afkomstig uit Duitsland waar hij omstreeks 1753 is geboren als zoon van Hermann August Schneider en Maria Magdalena Gaerte. Johan Hendrik heeft zeven broers. Wanneer hij naar Nederland vertrekt, ben ik nog niet achter. Volgens zijn overlijdensakte is hij een gepensioneerd ruiter, dus hij zat in het leger.

Op 12 november 1797 trouwt Johan Hendrik in Leeuwarden met Rinske Hendriks. Rinske is geboren in 1774 en een dochter van Hendrik Johannes en Sipkje Jannes. Johan Hendrik en Sipkje krijgen zes kinderen: Sipkje (jong overleden), Maria Magdalena, Maria Elizabeth  (jong overleden), Carolina  (jong overleden), Hendrik en Carolina.

De rest van hun leven blijven Johan Hendrik en Rinske in Leeuwarden wonen. Johan Hendrik overlijdt in 1816, Rinske elf jaar later.
Overlijdensakte Johan Hendrik

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...