Pages

14 augustus 2020

Pieter Zuidema was slager

Pieter is het vierde kind van Jan Willems Zuidema en Anje Wieringa. Hij wordt geboren op 15 december 1851 in Meppel. Pieter is de enige van zijn broers en zussen die trouwt en kinderen krijgt.

Op 2 december 1880 trouwt Pieter op 28-jarige leeftijd met de vier jaar jongere Neeltje van Dijk. Neeltje is afkomstig uit Utrecht waar ze op 24 januari 1856 ter wereld komt als dochter van Jan Hendrik van Dijk en Elisabeth Teunissen. Zoon Jan Hendrik, geboren op 3 februari 1877 in Zwolle, wordt bij het huwelijk gewettigd.

Pieter, werkzaam als slager, en Neeltje gaan in Zwolle wonen, waar nog zeven kinderen worden geboren: Pieter Jan Willem (jong overleden), Johanna Elisabeth (jong overleden), Josina (jong overleden), Johanna Frederika, Pieter Jan Willem (jong overleden), Frederik Jan Willem (jong overleden) en Albertus Cornelis (jong overleden).

Pieter overlijdt op 23 maart 1897 in Zwolle op 45-jarige leeftijd. Neeltje hertrouwt na het overlijden van Pieter met Hendrik Jacob Duitman en zij overlijdt begin december 1908 in Kampen, 52 jaar jong.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...