Pages

15 mei 2020

Anje Wieringa overleefde haar man en vier van haar kinderen

Het tweede kind van Freerk Derks Wieringa in Pieterken Rikkerts is Anje. Anje is geboren op 15 februari 1818  in Aduard. Op 25 oktober 1841 trouwt ze met Jan Willems Zuidema, een schipper. Jan is geboren in Kooten op 2 april 1815 als zoon van Willem Kornelis Zuidema en Hendrikje Heeres.

Willem, hun eerste kind, wordt geboren in Meppel, vier jaar later komt in Leeuwarden dochter Hendrika ter wereld. Daarna volgen een levenloos geboren zoon, Pieter, Margje en Derk. Willem overlijdt in november 1870 op 27-jarige leeftijd. Een jaar later overlijdt vader Jan.

Na het overlijden van Jan verhuist het gezin naar Amsterdam en ze wonen op verschillende adressen. Hendrika overlijdt daar in 1877, Derk in 1885, Margje in 1903. Alleen zoon Pieter trouwt en krijgt kinderen.

Het overlijden van Anje was wat lastig te vinden. Via het stadsarchief kon ik haar overlijden niet vinden, en ook wiewaswie bracht geen uitkomst. Openarch.nl gaf mij uiteindelijk het antwoord. Anje overlijdt in Dordrecht en wel op 9 september 1891.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...