Pages

09 april 2020

Drewes gaat de naam Van der Bleek dragen

Het jongste kind van Rikkert Drewes en Anje Jans is Drewes. Hij komt op 19 februari 1797 ter wereld in Obergum en wordt acht dagen later gedoopt. Drewes gaat de achternaam Van der Bleek dragen.

Op 4 maart 1819 treedt Drewes, inmiddels werkzaam als bakkersknecht, in het huwelijk met Geertruid Abels Groeneveld. Geertruid is gedoopt in Bedum op 4 februari 1798 en een dochter van Abel Pieters en Geertruid Sents Haverzaad. Het huwelijk is een zogeheten moetje want op 17 juli van dat jaar wordt zoon Rikkert geboren. In november 1820 overlijdt Geertruid, slechts 22 jaar oud.

Twee jaar later, op 21 juni 1823, hertrouwt Drewes in Middelstum met Hendriktje Jans Roelfsema. Hendriktje wordt geboren op 29 april 1804 als dochter van Jan Willems Roelfsema en Willemtje Jans. Met Hendriktje krijgt Drewes tien kinderen: Willemtje (jong overleden), Anje (jong overleden), Willemtje, Anje, Jan (jong overleden), Janna, Jan, Klaas (jong overleden), Grietje en Klaas.

Voor de familie is 1849 een triest jaar. Op 19 juli overlijdt Drewes, en nog geen maand later Hendriktje. Dochter Janna overlijdt in 1862 ongehuwd op 29-jarige leeftijd.

Met Drewes heb ik het over alle kinderen van Rikkert Drewes en Anje Jans gehad. De volgende blogs gaan over hun kleinkinderen, te beginnen met de kinderen van Aaltje Rikkerts.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...