Pages

24 maart 2020

Olga's genealogie update: Corona, Hazes en meer

Het is een bizarre tijd nu. Door het coronavirus zijn we genoodzaakt om zoveel mogelijk binnen te blijven om de zwakkeren en ouderen in onze samenleving te beschermen en het aantal zieken te beperken. Het enige voordeel is dat ik nu meer tijd heb voor genealogie en het fijne is dat het ook een goede afleiding is.

Zo kwam ik er via onderzoek achter dat Andre Hazes sr, en dus ook jr, en ik dezelfde voorouders delen. Dit is via de Stui(j)fbergen tak van mijn familie. Onze dichtstbijzijnde gemeenschappelijke voorvader is Jan Stuifbergen, geboren rond 1749. Ik stam af van zoon Klaas uit zijn eerste huwelijk met Willemijntje van den Dam, de Hazesfamilie via dochter Marijtje uit het tweede huwelijk van Jan met Aagje Rijs.


Momenteel ben ik bezig met onderzoek in de Zaanstreek. Ik heb een DNA match die ik niet kan plaatsen. Aanvankelijk dacht ik dat ik de link had gevonden. Er lijken echter twee families te zijn met deze toch niet veel voorkomende achternaam. Het kan natuurlijk ook dat de twee families wel gelinkt zijn, maar dat zou dan rond de 17e eeuw moeten zijn, en daar is het percentage tussen mij en de match te groot voor. Dus dat wordt verder onderzoeken.

Tot slot de top 10 van achternamen in mijn gegevens.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...