Pages

23 december 2019

Nog een Kroeders in mijn stamboom

Ook al draag ik de achternaam Kroeders, dit is niet via een bloedband. Zoals ik wel vaker heb geschreven op mijn blog kreeg mijn vader de naam nadat mijn stiefopa trouwde met mijn oma en mijn vader werd geëcht.

Groot was mijn verbazing, ook omdat Kroeders nu niet echt een naam is die veel voorkomt, dat de man van de oudste zus van mijn stiefopa, Simon Petrus Schouten, en ik dezelfde voorouders hebben. Simon Petrus was getrouwd met Adriana Johanna Kroeders en ze hadden twee kinderen.

Simon Petrus en ik stammen beiden af van Sijmon Winder en Elizabeth Jak. Mijn lijn loopt via zoon Jacob Winder, terwijl die van Simon loopt via Jacobs jongere broer Petrus.

Simon Petrus is overigens ook geen onbekende op mijn blog. In 2013 schreef ik over de plaquette die in de gevel naast de voorkant van de Sint-Josephkerk aan de Nassaulaan in Alkmaar hangt. Deze hangt er ter nagedachtenis aan drie militairen die in de periode 10-14 mei 1940 sneuvelden. Simon Petrus was een van deze mannen, de andere twee waren Mattheus Dekker (aan verwant via de Knuist kant) en Petrus Nicolaas de Lange.Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...