Pages

10 januari 2019

Mijn top DNA-matches op FTDNAHet afgelopen half jaar ben ik al druk bezig geweest met mijn DNA. Bovenstaande zijn de acht dichtstbijzijnde matches op FTDNA, waar ik ook mijn data naar heb geüpload.

Match nummer 1 heb ik ook op Myheritage en daar heeft deze match een kleine stamboom. Hierdoor kwam ik er achter dat deze match en ik linken via het tweede huwelijk van mijn voormoeder Catharina Boersen met Cornelis van Baar.

Match nummer 2 is mij nog onbekend. Ik heb contact gezocht met degene die de DNA managet, maar helaas (nog) geen antwoord gekregen. Hoop dus dat dit wordt vervolgd.

Match nummer 3 heb ik vandaag pas een mailtje gestuurd. Gezien de matches die we delen ben ik er zo goed als zeker van dat we matchen via de oma aan mijn vaders kant.

Match 4 is verwant via de Fokkema's. Onze gemeenschappelijke voorouders zijn Jan Fokkes Fokkema en Wietske Meints Wieringa.

Met nummer vijf is de precieze match nog niet duidelijk, wel weet ik dat het loopt via mijn oma van moeders kant.


Match 6 en ik hebben een lange mailwisseling gehad, maar vooralsnog geen gevonden match. Mede daarom denk ik dat deze match wel eens aan de kant van mijn onbekende grootvader kan zijn.

Nummer 7 is via mijn opa van moeders kant. De match stamt af van een zus van mijn betovergrootvader..

Nummer 8 is wederom onbekend. De match is geadopteerd en weet niets van zijn familie.


Al met al zijn vijf van de acht matches nog (geheel) onbekend. Ik hoop dat ik in de toekomst, als ik wat meer bedreven ben in het onderzoek naar mijn DNA, erachter kan komen hoe die vijf matches en ik gelinkt zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...