Pages

29 december 2018

2018 & 2019

Op genealogisch gebied was 2018 een spannend jaar. In juli kreeg ik namelijk de resultaten van mijn DNA onderzoek terug bij Myheritage. Daarna uploade ik ze ook naar FamilyTreeDNA en Gedmatch.

In totaal heb ik zo'n 4000 matches, maar van het gros daarvan is het gedeelde segment zo klein, dat het voor mij niet interessant is of te lastig om te onderzoeken. De drie dichtstbijzijnde matches zijn alle drie van moeders kant. Er zijn wel wat matches die mogelijk aan mijn onbekende opa's kant zitten, maar 100 procent zekerheid heb ik niet.

Ik hoop dan ook dat iemand van mijn moeders kant van de familie in 2019 een dnatest wil doen, zodat ik zeker weet welke matches van mijn moeders kant en welke van mijn vaders kant zijn.

Een paar weken geleden ontdekte ik overigens dat een vriendin, die ik al vanaf mijn 16e ken, in Cornelis Bakker en Aafje Melker dezelfde voorouders heeft. Zij stamt van dochter Anna, ik van dochter Antje. Toch wel bijzonder.

In 2019 hoop ik dichter te komen bij de identiteit van mijn opa en hoop daarom dat meer mensen een dnatest doen.  Daarnaast heb ik mijn blog ook een beetje in de steek gelaten. Omdat er nog zoveel verhalen te vertellen zijn, beloof ik voor komend jaar beterschap.


Bovenstaande foto werd eind jaren tachtig genomen naar aanleiding van het 75-jarige huwelijk van mijn overgrootouders. Op de foto staan een deel van hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...