Pages

16 april 2018

Statistieken familie Toonder

Vandaag tijd voor de statistieken van het nageslacht van het echtpaar Heertje Garmts en Tijmke Eisses. Het nageslacht voert de achternaam Toonder. Stripauteur Marten Toonder en diens broer, schrijver Jan Gerhard Toonder, komen ook in deze stamboom voor.

- In totaal heb ik 393 personen, waarvan 209 mannen en 179 vrouwen.

- Mijn overgrootouders Jantje van der Bleek en Johan Hendrik Snijder zijn het langst getrouwd geweest, 75 jaar vier maanden en 27 dagen.

- Harm Bruins en Kristina Holema waren het kortst getrouwd, een jaar, drie maanden en 12 dagen.

- Eisse (Isaac) Toonder was viermaal getrouwd, met Aaffien Hindriks Boekeloo, Catharina Kramer, Grietje Vegter en Blanche (Blazina) Wiskerke.

- Anje Roeters was met 17 jaar, een maand en drie dagen de jongste persoon die trouwde. In 1933 trouwde ze met Edzer Tuik.

- Mijn betovergrootvader Pieter van der Bleek was met 66 jaar en 10 dagen het oudst toen hij met Anna Maria Verhees trouwde.

- Met veertien kinderen uit twee huwelijken kreeg Pieter van der Bleek de meeste kinderen. Het echtpaar Anna Toonder en Jan Teerling kreeg samen  elf kinderen.

- Stientje Toonder en Klaas van der Bleek  kregen tweemaal een tweeling, Pieter Dijkema en Elisabeth Noorman en Anna Toonder en Jan Teerling  beiden een keer.

- Toonder en Van der Bleek zijn de namen die het meest voorkomen. Toonder komt 69 maal voor, Van der Bleek 45.

- De voornamen die het meest voorkomen zijn Eisse bij de mannen en Antje bij de vrouwen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...