Pages

18 april 2018

Elisabeth Hoeksema viel in het water

Nieuwsblad van het Noorden 10-05-1893
Loppersum, 8 Mei. Hoe gevaarlijk het is, kleine kinderen zonder opzicht te laten loopen, bleek dezer dagen weder te Loppersum; terwijl het ruim vierjarig meisje van den prov. wegwerker K. Hoeksema alhier, jl, Zondagnamiddag alleen naar haar tante zoude gaan, is zij onderweg aan 't spelen geraakt, op de trekschuit liggende in de Wijmers, en door een ongeluk waarschijnlijk in 't water gevallen. 

De ouders ongerust geworden zijnde dat het kind des avonds niet weer thuis kwam, hebben alle middelen in 't werk gesteld 't weer op te zoeken, doch tevergeefs, totdan den volgenden avond 8 uur de schipper J. Pilon met een schippershaak het lijkje opvischte, op pl.m. 100 Meter afstand van de schuit.

Elizabeth Hoeksema was het dochtertje van Klaas Sierts Hoeksema en Elizabeth Dwarshuis.

1 opmerking:

  1. Beste Olga,
    Met belangstelling gekeken naar uw blog.in mijn genealogie komt ook de familie Toonder voor. Ik wist niet dat Eisse Toonder ook Isaac genoemd werd.ik ken een Wisselend uit 1861, gehuwd met Martje Postema. De Postema is weer gelinkt aan mijn kleindochter. Eventueel contact via wiertveen op facebook. Groetjes, wiert

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...