Pages

12 april 2018

Albert Zuiderhof en Jitske Piers emigeren naar Amerika - De kinderen

De komende blogs gaan over het gezin van Albert Zuiderhof en Jitske Piers. Ze kregen zestien kinderen, maar een groot aantal stierf op jonge leeftijd. Uiteindelijk emigreren ze naar de Verenigde Staten. Hier vind je deel 1 en hier deel 2.

In dit laatste deel aandacht voor de kinderen van Albert en Jitske.

Gjalt is de oudste van de kinderen van Albert en Jitske. In Amerika wordt hij George genoemd. Op 19 februari 1914 trouwt hij in Sanborn, O'Brien Co., Iowa met Katie Mars. Hun eerste vier kinderen worden daar ook geboren, maar daarna verhuist het gezin naar Zuid-Dakota waar nog twee kinderen ter wereld komen. George overlijdt op 50-jarige leeftijd in 1933.
Krantenbericht over huwelijk George en Katie
Lieuwe, in de VS Louis, is het tweede kind, geboren op 10 januari 1884. In tegenstelling tot zijn moeder en broer blijft hij in  Illinois wonen. In de census van 1920 kom ik hem tegen samen met zijn vrouw Johanna Hoogerheide. Louis is dan leraar op een privéschool. Tien jaar later is kom ik ze wederom tegen. Ze hebben inmiddels twee zoons, en Louis is nog steeds leraar. Op 1 december 1969 overlijdt Louis, 85 jaar.
Obituary Louis Zuiderhof
Tjerk Lubbertus, ofwel Jerry, geboren in 1887, is boer in de Verenigde Staten. Hij woont lang samen met moeder Jessie, broer Albert en zus Jessie. Hij overlijdt ongehuwd in 1982.

Albert(us) wordt geboren op 17 maart 1891. Hij blijft zijn hele leven vrijgezel en overlijdt in april 1963. Ook hij ligt begraven op Colton Cemetery in Colton, Minnehaha County, Zuid-Dakota.

Albertje is geboren op 1 februari 1893. Over haar weet ik verder niets.

Jitske, in de VS Jessie, komt op 14 december 1894 ter wereld. Ook zij trouwt niet. Ze overlijdt in Minnesota in 1983, maar ligt net als een groot deel van haar familie begraven op Colton Cemetery in Colton, Minnehaha County, Zuid-Dakota.


Geertje, geboren op 28 juli 1898. Over haar weet ik verder niets.

Van de zestien kinderen van Albert en Jitske krijgen er dus maar twee nageslacht.
------------------------------
Via vader Albert ben ik verwant aan dit gezin. Onze gemeenschappelijke voorouders zijn het echtpaar Lubbe Alberts Hoeksema en Anna Catharina Jans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...