Pages

10 april 2018

Albert Zuiderhof en Jitske Piers emigeren naar Amerika - Het overlijden van Albert

De komende blogs gaan over het gezin van Albert Zuiderhof en Jitske Piers. Ze kregen zestien kinderen, maar een groot aantal stierf op jonge leeftijd. Uiteindelijk emigreren ze naar de Verenigde Staten. Hier vind je deel 1.

Ik sloot de vorige blog af met de emigratie van Albert, Jitske en hun kinderen naar de Amerikaanse staat Illinois. Wanneer ze precies zijn geëmigreerd weet ik niet. Het moet alleen voor september 1900 zijn geweest, want toen overleed vader Albert.

Het was overigens lang zoeken naar een overlijdensdatum van Albert. Dankzij een Nederlandse overlijdensbericht uit het Nieuwsblad van het Noorden wist ik dat hij voor 1918 overleden was. Ik heb veel Amerikaanse kranten doorgebladerd, maar niets gevonden en ook op andere websites zoals Familysearch kon ik niets vinden. Op Find A Grave vond ik de graven van Jitske en de meeste van de kinderen, maar geen Albert.

Op Ancestry zou er echter een afschrift van zijn testament staan. Echter  heb ik geen abonnement op deze site. Gelukkig was er een mede-genealoog die mij mij heeft geholpen met een kopie. Daaruit bleek dat het inderdaad om mijn Albert te gaan. Triest dat Albert niet zo lang heeft kunnen genieten van het leven in het nieuwe land.

Jitske, in de Verenigde Staten Jessie genoemd, kom ik weer tegen in de State Census van 1915 van de staat Iowa. Ze woont dan inmiddels in Sanborn en is 60.
 Iowa State Census, 1915
In de census van 1920 is ze inmiddels naar Grand Meadow, Minnehaha, Zuid-Dakota verhuist. Er wonen nog vier kinderen bij haar. In de census van 1940 woont ze nog steeds in Grand Meadow samen met haar zoons Jerry en Albert en dochter Jessie. Ze overlijdt op 25 maart 1945 en ligt begraven op Colton Cemetery,Colton, Minnehaha County in Zuid-Dakota.

In het laatste deel aandacht voor de kinderen van Albert en Jitske.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...