Pages

01 maart 2018

Alberta Edema zoekt Siert Edema

In  De Telegraaf van 1982 vond ik  bovenstaand krantenbericht. Alberta Edema die op zoek was naar Siert Edema. Ik was benieuwd of ik Siert wel kon vinden. (Spoiler: helaas niet)


Siert en Alberta zijn kinderen van Jan Edema en zijn derde vrouw Jantje Kuipers. Uit het eerste huwelijk van Jan worden drie levenloze kinderen geboren, zijn tweede huwelijk is kinderloos. Jan en Jantje krijgen ook nog dochters Zwaantiena Harmiena en Jantje.

Wat ik wel weet van Siert is het volgende. Siert is geboren op 18-05-1894 in Groningen. Hij is huisschilder van beroep en ik kom hem tegen in de bevolkingsregisters van Zaandam en Hengelo. Vanuit Hengelo vertrekt hij in 1912 naar Essen en daar loopt mijn spoor dood.

De drie zussen en moeder Jantje, vader Jan is inmiddels overleden, vertrekken naar Amsterdam. Geen van de zussen trouwen of krijgt kinderen. Grietje overlijdt in 1935, moeder Jantje in 1946.

Na het overlijden van zus Zwaantiena Harmiena in 1980 besluit Alberta om te zoeken of broer Siert nog in leven is. Waarschijnlijk heeft ze hem niet gevonden. Zelf overlijdt ze in 1985.

De betovergrootouders van de kinderen Edema, Rikkert Drewes en Anje Jans, zijn ook mijn voorouders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...