Pages

23 februari 2018

Otto Inden overleed twee dagen na zijn vrouw

In mijn onderzoek naar mijn familie die op zoek ging naar een nieuw bestaan in de Verenigde Staten, kwam ik onderstaand krantenbericht tegen uit de Evening times-Republican uit Marshalltown, Iowa van 25 januari 1911.
Otto Writzer Barteld Inden is geboren op 29-03-1843 in Groningen, zoon van Filippus Johannes Inden en Catharina Harmanna Elizabetha Koster. Hij heeft een jongere zus en broer en een oudere halfbroer. In 1855 vertrekt het gezin, zonder de oudste zoon van Filippus, naar de Verenigde Staten voor een beter bestaan. Ze komen terecht in Keokuk in Iowa.
.
Op 3 juli 1866 trouwt Otto in de Saint Peters Catholic in Keokuk met Mary Schevers. Mary is ook afkomstig uit Nederland. Ik heb minstens tien kinderen van dit echtpaar gevonden, acht daarvan leefden nog in 1911.

Na een aantal weken ziekte overlijdt Mary in januari  1911 in het huis van een van haar dochters. Vader Otto heeft dan al drie jaar creeping paralysis, een slapende verlamming. Op het moment van het overlijden van Mary was er nog maar weinig hoop dat het beter zou gaan met Otto. Sinds Thanksgiving 1910 ging het bergafwaarts met hem, de laatste vier dagen was hij bewusteloos. Op 24 januari om acht uur 's ochtends overlijdt hij, niet wetende dat Mary hem twee dagen eerder was voorgegaan.

De overgrootouders van Otto,  Harmannus Hof en Antonetta Doesburg, zijn ook mijn voorouders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...