Pages

15 februari 2018

Een 94-jarige tweelingNieuwsblad van het Noorden 16/11/1982
Van een onzer verslaggevers
Mintje Dijkstra-Spanninga en Abel Spanninga zijn al 94 jaar broer en zus en vermoedelijk de oudste tweeling van ons land. Gisteren vierden ze in het bejaardentehuis De Wierde in Grijpskerk hun 94ste verjaardag. Abel woont daar al een jaar of acht, zijn tweelingzuster sinds ruim twee jaar.

Hun verjaardag vierden zij in gezelschap van de familie, die wat trots is dat Abel en Mintje door hun leeftijd een unieke tweeling vormen.

Abel en Mintje Spanninga hebben hun hele leven in he Westerkwartier gewoond. Abel was boerenarbeider en heeft ook jaren op de molens in Stroobos en Oldehove gewerkt.

Mintje kan ook terug zien op een heel arbeidzaam leven: tot haar 81e werkte ze in haar groentewinkel van haar zoon Jan Dijkstra in Oldehove. Daarna begon ze te sukkelen met haar gezondheid. Enkele jaren geleden brak zij een heup, maar op 91-jarige leeftijd slaagde zij er toch nog in om weer te leren lopen. Sinds twee jaar woont ze in De Wierde.

Abel, die al acht jaar in Grijpskerk woont, is goed gezond. Hij  heeft een fiets en een brommer, waarop hij  kort geleden nog een ritje maakte.

Abel en Mintje, met wie ik Harm Harms van Dijk en Geeske Arends als gemeenschappelijke voorouders deel, zijn kinderen van Jelle Spanninga en Janna Mollema. Mintje overlijdt in 1983, Abel bereikt de leeftijd van maar liefst 103 als hij in april 1992 overlijdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...