Pages

15 juni 2016

Olga's gentip: Zoeken in Amerikaanse kranten

In ons land zijn er verschillende oude kranten digitaal in te zien, de bekendste is wel Delpher.nl.

In de Verenigde Staten moet je voor veel genealogische gegevens betalen. Zo is er de website Newspapers.com waar ruim 4.200 verschillende kranten te vinden zijn. Om ze ook in te kunnen zien moet je wel een betaald abonnement nemen.

Er zijn echter ook Amerikaanse krantenwebsites waar je niet voor hoeft te betalen. Hieronder een aantal voorbeelden die ik zelf ook gebruik.

Chronicling America, historische Amerikaanse kranten van de periode 1836 - 1922. Een groot aantal kranten beslaat belangrijke steden zoals Washington, D.C. New York City, San Francisco, Los Angeles en Phoenix.

Old Fulton NY Post Cards Op deze site vind je ruim 35 miljoen krantenpagina's van voornamelijk kranten uit de staat New York. Al staat er op de website zelf dat er ook kranten uit andere delen van de VS en Canada te vinden zijn.

California Digital Newspaper Collection Op deze website vind je een collectie gedigitaliseerde kranten van de staat Californië. Het betreft 132,000 kranten 1,290,418 pagina's en 14,418,937 artikelen.

Google news  Via Google news kun je ook in verschillende oude kranten kijken. Naast Amerikaanse kom ik ook veel Canadese titels tegen.1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...