Pages

02 maart 2016

Een verwoestende brand

Een kind verliezen is het ergste wat er is, maar drie kinderen tegelijk zijn geen woorden voor. Dit laatste overkwam Willem Bouke Ipema en Grietje van der Wal.

Willem Bouke Ipema wordt op 14 februari 1886 geboren in Visvliet, gemeente Grijpskerk als zoon van Pieter Ipema en Geeske Rozema. Op 9 juni 1910 treedt Willem Bouke, melkrijder van beroep, in het huwelijk met Grietje van der Wal. Grietje is afkomstig uit Lutjegast waar ze wordt geboren op 21 februari 1889.

In 1910 wordt hun eerste kind geboren, een dochter Geeske. In 1911 emigreert het jonge gezin naar de Verenigde Staten waar ze in Chicago gaan wonen. Het gezin wordt uitgebreid met zoon Frank en dochter Flora. Tussen 1914 en 1921 overlijdt moeder Grietje en Willem hertrouwt in 1919 met Gladys Vogel met wie hij het jaar erop een zoon krijgt.

In juli 1921 woont het gezin in een boerderij in Clearing als er brand uitbreekt. Geeske, Frank en Flora worden levend verbrand terwijl een politieagent hun jonge halfbroertje weet te redden. Willem wist zijn vrouw in veiligheid te brengen maar was te laat om zijn kinderen te redden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...