Pages

08 februari 2016

Happy birthday oma!


Vandaag 92 jaar geleden werd mijn oma Maria Engelina Dagelet geboren. Oma was deel van een tweeling, maar haar broertje Antonius Johannes werd maar acht dagen oud.

Drie maanden na het eind van de Tweede Wereldoorlog trouwt oma met Johan Hendrik Snijder, mijn opa. Ze gaan in Groningen wonen waar hun eerste vier kinderen worden geboren, twee meisjes en twee jongens. In november 1953 verhuist het gezin naar Amsterdam en wordt het uitgebreid met een jongen en meisje.

Eind jaren vijftig emigreren opa, oma en hun kinderen naar Australië. Ze gaan de broer van opa en zijn gezin achterna die dan al de overtocht hebben gemaakt. In de eerste helft van de jaren zestig komen ze echter terug naar ons land (gelukkig maar anders was ik er niet geweest ;-) ) Er worden nog een zoon en een dochter geboren.

Mijn opa kreeg een baan bij de Hoogovens en op zoek naar een woning kwamen ze in Oudorp terecht. Daar groeien de kinderen op en krijgen uiteindelijk zelf een gezin. Rond 1980 komen de ouders van opa ook in Oudorp wonen, in een bejaardentehuis aldaar.

Opa overlijdt in juli 1995. Niet lang na zijn overlijden blijkt dat oma kanker heeft wat niet meer te genezen is. Ze overlijdt in december van dat jaar, 71 jaar jong.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...