Pages

30 januari 2016

Een krantenbericht uit 1913


Rotterdams Nieuwsblad 29/11/1913
Doodelijk ongeluk in 't havenbedrijf

Hedenvoormiddag om halftwaalf was de 22-jarige bootwerker Hendrik Melker, wonende Hang, werkzaam in het ruim van het Rijnschip "W.T.A,G" (Westph. Transp. Aktien Gesellsch.) 76, liggende langszijde van het aan boei 14 in de Waalhaven gemeerde s.s. Gobitas.

Er werden uit het stoomschip in het Rijnschip kolen overgeladen met een knijper, bevestigd aan de stoomkraan E.K.S. 16. Melker kreeg een stoot van den knijper, viel voorover op de lading en de knijper viel op zijn lichaam met het treurig gevolg, dat Melker nagenoeg onmiddellijk dood was, tengevolge van de zware inwendige kwetsuren.

Per "Havendienst IV" is het lijk overgebracht naar het bureau der rivierpolitie in de Parkhaven.


Hendrik was de enige zoon van Hendrik Melker en Johanna Allegonda Maria Good. De vader van Hendrik, ook Hendrik genaamd, verhuisde vanuit Noord Holland naar Zeeland en vervolgens Rotterdam. De Hendrik uit het krantenbericht trouwde in 1910 met Helena Maria Huijer met wie hij twee zoons kreeg.

2 opmerkingen:

  1. Wat erg! Het is altijd zo dubbel om zulke dingen tijdens onderzoek tegen te komen; aan de ene kant is het ontzettend interessant en aan de andere kant is het natuurlijk een vreselijk drama!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja inderdaad. Voor mij is het interessant mede omdat het om verre familie gaat. Maar zijn vrouw zal toendertijd radeloos zijn geweest omdat ze opeens weduwe was met kleine kinderen.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...