Pages

01 april 2015

Olga's gentip - Je gegevens online delen

Er zijn verschillende sites waar je je stamboom online kan zetten zodat je je gegevens kan delen met anderen. Ik heb een aantal van die sites op een rijtje gezet met hun voor- en nadelen. Ancestry.com heb ik er uitgelaten omdat ik mij op sites heb gericht die ook in het Nederlands zijn.

- Genealogieonline
Via vier stappen kan je je gegevens kosteloos online zetten via een GEDOM. De gegevens verwerk je offline via een stamboomprogramma zoals Aldfaer en Legacy. Met een premium abonnement, vijf euro per maand, zijn er meer mogelijkheden welke hier te vinden zijn.

- MyHeritage
MyHeritage is een internationale site. Met een basis abonnement kan je echter weinig. Je kunt maximaal 250 personen invoeren en een opslagruimte van 250 MB.

Er zijn verschillende abonnementen om op te waarderen. Met een Premium abo kun je maximaal 2.500 personen invoeren, je hebt uitgebreide opslag en je krijgt toegang tot extra functies zoals smart match merge en het publiceren van video’s, audio en documenten. Als je een Premium Plus abonnement aanschaft mag je onbeperkt mensen invoeren en heb je nog meer extra functies. De kosten voor een Premium of Premium plus abo zijn overigens niet goedkoop.

- Geneanet
Het voordeel van Geneanet is dat het niet uitmaakt uit hoeveel personen je stamboom bestaat. Of het nu 10 of 3.000 is, je kunt ze er allemaal kosteloos inzetten.

Mocht je toch iets meer willen, dan is er ook een Premium abonnement van 45 euro per jaar. Dan kun je bijvoorbeeld onbeperkt zoeken in de bibliotheek van Geneanet. Ook is het mogelijk online je stamboom op fouten te controleren.

- Stamboom Nederland
Stamboom Nederland is onderdeel van het Centraal Bureau Genealogie. Met deze gratis registratie op Stamboom Nederland kan je Gedcom-bestanden importeren, je ingevoerde gegevens bewerken en zoeken in publieke projecten van andere gebruikers.

Daarnaast is er ook een Premium abonnement en een Premium plus abonnement die respectievelijk 15 en 25 euro per maand kost en meer functionaliteiten  kent.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...