Pages

28 augustus 2013

Een krantenbericht uit 1953

Nieuwsblad van het Noorden 14/10/1953
Aanrijdingen

Toen gistermiddag omstreeks vier uur aan het Eemskanaal Z.z. een vrachtauto achteruit het terrein van de fa Swarte, zou oprijden, zag de chauffeur  de 58-jarige arbeider J.W. niet. Evenmin merkte deze de auto op. W. werd aangereden en liep inwendige kneuzingen op. De GGD bracht hem naar het Acad. Ziekenhuis.
Nieuwsblad van het Noorden 11/11/1953
Slachtoffer van ongeval overleden

Een paar weken geleden vond op het terrein van een kolenhandel aan het Eemskanaal een ongeval plaats, dat de moeite van het vermelden niet waard leek.

Bij het achteruit rijden van een met kolen beladen vrachtauto door een nauwe doorgang in de schutting, zou de 58-jarige Jan Wolters de chauffeur behulpzaam zijn door het geven van signalen.

Wat er nu precies gebeurd is kon niet worden nagegaan, maar opeens vond men Wolters met gescheurde kleren naast het achterwiel op de grond liggen. Zoals hij zelf verklaarde tegenover de politie is hij niet onder het wiel terecht gekomen.

Wolters werd naar het Acad. Ziekenhuis vervoerd en zijn toestand leek niet levensgevaarlijk. Gisteren is het slachtoffer evenwel plotseling overleden. 

Jan Wolters wordt op 22 november 1894 geboren in Groningen als het vierde kind van Johannes Wolters en Imke Grietje Molenkamp. In mei 1915 trouwde hij te Groningen me Grietje de Wilde, geboren in 1895, met wie hij kinderen kreeg. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...