Pages

30 april 2013

Een krantenbericht uit 1967

Vandaag krijgen wij voor het eerst sinds 1890 weer een koning. Na de koninginnen Emma (als regentes), Wilhelmina, Juliana en Beatrix krijgen wij nu Koning Willem-Alexander.

In de krant De Waarheid uit begin mei 1967 kwam ik onderstaande geboorteakte tegen van de toen nog prins.

Geboorte-akte

Heden, twee mei negentienhonderd zevenenzestig, verscheen voor mij, jonkheer Constant Johan Adriaan de Ranitz, ambtenaar van de burgerlijke stand en burgmeester van Utrecht.

Zijne Koninklijke Hoogheid prins Claus George Willem Otto Frederik Geert der Nederlanden, jonkheer van Amsberg, oud veertig jaar, wonende te Baarn, die verklaarde dat in de gemeente Utrecht in het academisch ziekenhuis, Catharijnesingel nummer honderd een, op zevenentwintig april negentienhonderd zevenenzestig, te negentien uur, zevenenvijftig minuten, uit zijn echtgenote Hare Koninklijke Hoogheid prinses Beatrix Wilhelmina Armgard der Nederlanden, prinses van Oranje-Nassau, prinses van Lippe-Biesterfeld, wonende te Baarn, is geboren een kind van het mannelijk geslacht, genaamd:

Willem Alexander Claus George Ferdinand
prins der Nederlanden, prins van Oranje-Nassau, jonkheer van Amsberg,

Zijne Koninklijke Hoogheid heeft zijn zoon aan mij vertoond. De aangifte is gedaan in tegenwoordigheid van de volgende getuigen:
Louis Joseph Maria Beel, oud vijfenzestig jaar, vice-president van de Raad van State, minister van Staat, wonende te Wassenaar, en Petrus Josef Sietse de Jong, oud tweeënvijftig haar, minister-president en minister van Algemene Zaken, wonden te 's-Gravenhage.

Waarvan akte welke overeenkomstig de wet is voorgelezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...