Pages

04 april 2013

Een krantenbericht uit 1940

Nieuwsblad van het Noorden april 1940
Bruin Bruins

Te Bindura in Zuid-Rhodesia (Zd.-Afrika) is dezer dagen overleden onze vroegere medewerker de heer Bruin Bruins, die aldaar twee farms beheerde. De heer Bruins was een leerling van de Groninger Landbouwschool terwijl hij, om zich op de hoogte te stellen met de bijzonderheden van den tabaksbouw, eenigen tijd op de Landbouwschool te Potchefstrom een cursus volgde.

In ons blad heeft wijlen de heer Bruins in een serie artikelen verteld over zijn werk in Zuid-Afrika. Op zijn eenvoudige wijze vertelde hij van de moeilijkheden welke hij daar had te overwinnen bij de ontginning van zijn land, het bakken der steenen voor zijn boerderij, den bouw van de boerderij en van het leven der boeren en der kaffers. Door zijn artikelen hebben velen een goede kijk gekregen op het leven op de farms in Zuid-Afrika, waar ook talrijke Nederlanders werken.

Bruin Bruins wordt in 1910 geboren te Roden als zoon van Jakob Bruin Bruins. Bij zijn overlijden is hij slechts 29 jaar jong. Hoe hij overleden is, is onbekend. Volgens de overlijdensadvertentie die zijn familie laat plaatsen overleed hij plotseling.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...