Pages

21 april 2012

Dutch Roots. Finding your ancestors in the Netherlands

Miljoenen mensen over de hele wereld hebben hun wortels in Nederland liggen. Het Centraal Bureau voor  Genealogie (CBG) in Den Haag constateert dat steeds meer emigranten en hun nakomelingen daar meer over willen weten.

Voor deze mensen is er recent het boek Dutch Roots – Finding your ancestors in the Netherlands verschenen. "Er zijn in het buitenland meer afstammelingen van Nederlanders dan dat er Nederlanders zijn. Dat aantal ontstijgt de zestien miljoen", zegt Rob van Drie, plaatsvervangend directeur van het CBG, en de auteur van het boek.

"Onder emigranten is de eerste generatie vaak vooral bezig om zich te settelen in het nieuwe woonland. Maar de tweede en zeker de derde generatie gaat zich interesseren voor haar wortels. Die mensen komen vaak op onze website terecht, of melden zich met hun vragen bij ons bureau in Den Haag."

Het boek is Engelstalig en biedt een aantal praktische tips en aanknopingspunten voor afstammelingen van Nederlandse emigranten. Zie voor meer informatie deze website.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...