Pages

21 maart 2012

Knuist in cijfers

De naam Knuist, de achternaam van de moeder van mijn vader, was de reden dat ik twaalf jaar geleden begon met stamboomonderzoek.

De verst gevonden voorvader is tot nu toe Ullrich Cnaus die afkomstig was uit Zwitserland. De naam Knuist kom ik voor het eerst tegen bij Gerrit, de kleinzoon van Ullrich. Iedereen met de achternaam Knuist in ons land is ook een nakomeling van deze Gerrit.

Volgens de Nederlandse Familienamenbank woonde er in 2007 56 personen met de naam Knuist in Nederland. De meeste naamdragers waren woonachtig in Den Haag en Nijmegen. Overigens waren er in 1947 nog 63 mensen met de naam Knuist in Nederland waarvan de meesten in Den Haag, Alkmaar en Nijmegen. 

Nakomelingen van Gerrit Knuist wonen vandaag de dag ook in het buitenland. Zo woont een neef van mijn oma met zijn nakomelingen in Canada en de nakomelingen van Aloysius Lambertus Knuist, achterkleinzoon van Gerrit, wonen in de Verenigde Staten. 

Handtekening Gerrit Knuist

1 opmerking:

  1. Olga,
    Leuk om hier te lezen dat we familie zijn mijn oma van moeders kant was Johanna Maria Knuist dochter van Theodorus Gerardus Knuist en Geertruida Pieternella van Welsenes

    Groet
    Rene van Deutekom

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...