Pages

17 november 2021

Theodorus Knuist valt van drie hoog uit het raam

Theodorus is het oudste kind van Gerardus Knuist en Petronella van Kempen. Hij wordt geboren op 22 augustus 1843 in Den Haag. Zijn ouders zijn nog niet getrouwd, dat doen ze een jaar later, dus hij wordt bij hun huwelijk gewettigd. In tegenstelling tot zijn ouders en broers en zussen blijft hij in Zuid-Holland, al overlijdt hij in Amsterdam.

Op 5 augustus 1868 trouwt Theodorus in Rotterdam met Elizabeth Lodders. Elizabeth is geboren in Dordrecht op 6 juli 1843 en een dochter van Cornelis Lodders en Johanna Brugman.

Huwelijksakte Theodorus en Elizabeth

Ze gaan in Rotterdam wonen waar in mei 1869 hun eerste kind wordt geboren, zoon Theodorus Gerardus. Twee jaar later komt er wederom een zoon ter wereld, Johannes Petrus. In februari 1873 wordt een derde zoon geboren, Petrus Cornelis. Medio februari 1875 komt zoon Theodorus Wilhelmus ter wereld. Begin april 1877 wordt de eerste van twee dochters van Theodorus en Elizabeth, Cornelia Maria Elizabeth, geboren. Twee jaar later komt er weer een zoon ter wereld die ze Engelbertus Hendrikus noemen. Het jaar erop, in november 1880, wordt Hendrikus Marinus geboren. 

Gezinskaart Rotterdam 

Begin maart 1882 wordt het achtste kind van Theodorus en Elizabeth geboren, wederom een zoon die ze Franciscus Everardus noemen. Franciscus Everardus overlijdt medio januari 1883 en is dan slechts tien maanden. In september 1883 komt zoon Cornelis Gerardus ter wereld en in maart 1885 dochter Maria Chtistina Louisa. Een maand na de geboorte van Maria Christina Louise overlijdt Cornelis Gerardus op 1-jarige leeftijd. Het jongste kind, Everardus Franciscus Cornelis, wordt geboren in april 1886. Everhardus Fransiscus overlijdt in juni 1887. Maria Christina Louisa overlijdt begin juni 1888 op 3-jarige leeftijd.

Theodorus is werkzaam in Amsterdam op 22 juni 1891 als hij vanuit drie hoog uit een raam valt van een in aanbouw zijnde gebouw. Hij wordt opgenomen in het ziekenhuis maar overlijdt de volgende dag. Hij wordt maar 47 jaar jong. Elizabeth hertrouwt niet na het overlijden van Theodorus. In 1916 overlijdt dochter Cornelia Maria Elizabeth ongehuwd op 38-jarige leeftijd. Elizabeth zelf overlijdt twee jaar later en is dan 74.

Patientenregister Amsterdam Theodorus Knuist

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...