Pages

12 november 2021

Hendrika Knoust trouwt met Diederik Schlötjes

Hendrika Portefeuille Knoust is het oudste kind van Franciscus Portefeuille Knoust en Neeltje de Haan en de enige die volwassen wordt. Ze wordt geboren op 24 augustus 1845 in Rotterdam.

Op 11 juni 1873 trouwt ze in Rotterdam met Diederik Schlötjes, geboren op 20 mei 1847 in Rotterdam. Diederik is een zoon van Gerhard Schlötjes en zijn tweede vrouw Pieternella Staats.

Aanvankelijk gaan Hendrika en Diederik in Rotterdam wonen waar medio april 1874 dochter Petronella Cornelia ter wereld komt. In september 1875 wordt er nog een dochter geboren die ze Cornelia Francisca noemen. Eind januari 1878 wordt in Den Haag zoon Gerhard geboren. Eind september 1882 verhuizen Diederik, Hendrika en de kinderen naar Amsterdam. Het jaar erop wordt het gezin uitgebreidt met tweeling Diederik en Franciscus. In augustus 1892 wordt het jongste kind Hendrik geboren. Hendrik overlijdt echter in november van dat jaar.

 Overgenomen delen Amsterdam Diederik en Hendrika 

Van de vijf volwassen geworden kinderen van Diederik en Hendrika blijft Petronella Cornelia ongehuwd. Ze was werkzaam op een kleuterschool en woonde later ook nog geruime tijd bij haar broer Diederik in. Ze overlijdt in april 1942 in Ermelo.

Diederik overlijdt medio 1917 op 69-jarige leeftijd. Hendrika overleeft hem negen jaar en overlijdt in 1926. Ze is dan 80.

Overlijdensadvertentie Hendrika

Voor meer informatie over de familie Schlötjes en hun oorsprong zie deze website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...