Pages

03 november 2021

Arij Pakker en Huiberdina van den Hoek verliezen hun kinderen op jonge leeftijd

In mijn stamboomonderzoek kom ik helaas veel jong overleden kinderen tegen. Ouders die een of meerdere kinderen verliezen is altijd triest, en helaas gebeurde dit vroeger veel. Arij Pakker kreeg samen met zijn vrouw vier kinderen maar geen van allen werd ouder dan een maand. Dit grijpt mij  aan. Je hebt samen kinderen maar je hebt ze nooit kunnen zien opgroeien.

Arij wordt op 4 januari 1846 in Rotterdam geboren als zoon van Abraham Pakker en Johanna Knous. Als hij 30 jaar is, op 30 augustus 1876, trouwt hij in Rotterdam met de 1-jaar oudere Huiberdina van den Hoek. Huiberdina is geboren in Leerdam op 31 mei 1845 en een dochter van Gerrit van den Hoek en Janske Hartman.

Huwelijksakte Arij en Huiberdina

In 1877 is Huiberdina zwanger. Hun zoon wordt echter medio maart levenloos geboren. Hun tweede kind, Johanna Francina, komt eind juni 1881, wel levend ter wereld. Ze overlijdt echter al ze negentien dagen is. Medio augustus 1883 wordt er wederom een dochter geboren en ze krijgt dezelfde namen als haar overleden zusje Johanna Francina. Helaas overlijdt zij als ze een maand is. 

Overlijdensakte Johanna Francina 1883

Op de eerste dag van mei 1886 wordt hun jongste kind geboren, een zoon die ze Arij noemen. Hij overlijdt echter als hij 13 dagen is. 

Geboorteakte Arij Pakker 

Arij overlijdt medio 1918 op 72-jarige leeftijd. Huiberdina volgt hem anderhalf jaar later in februari 1920. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...