Pages

23 oktober 2021

Vijf van de acht kinderen van Abraham Pakker overlijden op jonge leeftijd

Abraham wordt geboren op 2 januari 1842 in Rotterdam, de stad waar hij zijn hele leven zou blijven wonen, als zoon van Abraham Pakker senior en Johanna Knous

Abraham is werkzaam als pakhuisknecht als hij op 18 juni 1862 in het huwelijk treedt met Josina Johanna Haagens. Josina is geboren op 4 november 1836 in Gorinchem en een dochter van Johannes Jacobus Haagens en Adriana de Zeeuw.

Huwelijksakte Abraham en Josina Johanna

Het huwelijk was een zogeheten moetje want nog geen twee maanden later wordt zoon Abraham geboren, vernoemd naar vader en grootvader. Abraham overlijdt echter op nieuwjaarsdag 1864 op 1-jarige leeftijd. Drie maanden later komt er wederom een kind ter wereld, dochter Adriana Johanna.  Begin januari 1866 wordt het gezin uitgebreid met zoon Abraham Johannes. Abraham en Josina krijgen in november 1867 hun tweede dochter die ze Helena Anna noemen.

Overlijdensakte Abraham Johannes Pakker

In augustus 1868 overlijdt zoon Abraham Johannes slechts twee jaar jong. Een jaar later komt dochter Johanna Francina ter wereld. Drie jaar later volgt Jacoba Emma. Begin oktober wordt er wederom een dochter geboren, Josina Johanna. In januari 1876 komt het jongste kind ter wereld, wederom een dochter genaamd Anna Clasina. 

Geboorteakte Anna Clasina

In april 1884 overlijdt Johanna Francina. Ze wordt 14 jaar. 1885 is opnieuw een verdrietig jaar voor de familie. Op de tweede dag van dat jaar overlijdt vader Abraham op slechts 43-jarige leeftijd. Op 9 november van dat jaar overlijdt oudste dochter Adriana Johanna. Ze wordt maar 21 jaar. Twee jaar later is er opnieuw verdriet als dochter Helena Anna op 19-jarige leeftijd overlijdt. Begin april 1890 overlijdt moeder Josina Johanna.

Overlijdensakte Abraham Pakker

Van de acht kinderen zijn er dan nog drie in leven. Twee van hen trouwen, jongste dochter Anna Clasina blijft ongehuwd en overlijdt in 1945 op 69-jarige leeftijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...