05 maart 2018

Johanna Margaretha van Rijn en Andries Andriesma

05 maart 2018
Johanna Margaretha van Rijn wordt op 9 september 1862 geboren in Alkmaar als dochter van Simon Petrus van Rijn en Antje Rozemeijer.  Ze heeft een broer en vier zussen waarvan alleen Cornelia Johanna, mijn betovergrootmoeder, de volwassen leeftijd bereikt.


Op 29 juni 1905 trouwt Johanna Margaretha met Andries Andriesma. Andries is 44 jaar, geboren in Bolsward als zoon van Pieter Otto Andriesma en Geertruid van Halten. Getuigen bij het huwelijk zijn onder meer Otto Andriesma, de broer van Andries, en Petrus Knuist, de man van Cornelia Johanna van Rijn en mijn betovergrootvader.

 Net als Johanna, is ook Andries niet eerder getrouwd. Hij woonde eerder in Amsterdam waar Andries, timmerman en bouwondernemer, in 1901 in staat van faillissement werd verklaard.

Johanna Margaretha en Andries gaan aan de Breedstraat wonen, eerst op 53 en dan op 2 als  Andries de zaak van zijn schoonvader overneemt, die twee maanden voor het huwelijk overlijdt.


Andries overlijdt op 14 september 1925 op 64-jarige leeftijd. Na zijn overlijden leidt Johanna Margaretha de winkel. Ze overlijdt op 16 september 1934.

De winkel is vervolgens gesloten. Volgens het adresboek van Alkmaar zit er in 1936 The American Salon, een kapper.

0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►