21 februari 2015

Vandaag in 1916

21 februari 2015
Vandaag in 1916 wordt mijn oudoom Rudolf Snijder geboren.

Rudolf wordt geboren als het tweede kind van Johan Hendrik Snijder en Jantje van der Bleek. Hij heeft een oudere zus en twee jongere broertjes.

Op 18-jarige leeftijd vertrekt Rudolf naar Rotterdam om te werken. Een jaar later is hij terug in Groningen. In 1939 verlooft hij zich met Elisabeth (Elize) van den Hooff, geboren in Beerta. Oktober 1941 trouwen ze, waarschijnlijk ook omdat Elize zwanger is van hun eerste kind die in april 1942 wordt geboren. Ze krijgen in totaal zes kinderen, drie jongens en drie meisjes.

In de jaren vijftig van de vorige eeuw emigreerden veel Nederlanders om een beter bestaan elders op te bouwen. Ook Rudolf en zijn gezin besloten de stap te wagen en in 1956 vertrokken ze met de Johan van Oldenbarnevelt naar Australië.

Het jaar erop, als mijn opa en oma en hun kinderen naar Australië emigreren, woont Rudolf en zijn gezin in Bonegilla in de staat Victoria. Rudolf komt in maart 1963 om het leven bij een ongeluk in de staat South-Australia nog maar 47 jaar jong.0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►