07 juli 2013

Olga's gentip - Oorlogsslachtoffers

07 juli 2013
In bijna iedere stamboom komen wel personen voor die het leven lieten in de Tweede Wereldoorlog. Op het internet zijn deze vier websites te vinden waar veel van deze Nederlandse mensen met naam worden herdacht.

Oorlogsgravenstichting

Deze website heeft een online register van 50.000 Nederlandse en Nederlands-Indische slachtoffers van wie het graf bekend is.

Om te zoeken kies voor Slachtofferregister.


Gevangen in het Oranjehotel

Deze website is gewijd aan de 26.000 à 30.000 gevangenen die in de oorlog vastzaten in de strafgevangenis van Scheveningen, ook wel het Oranjehotel genoemd. Alle verzetsstrijders uit de Doodenboeken vind je in de database, met hun portret en de belangrijkste persoonsgegevens.


In Memoriam

Digitaliseringsproject van het Centrum voor Onderzoek naar de Geschiedenis der Nederlandse Joden van de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem met de namen van de meer dan 100.000 Nederlandse joden die in de oorlog zijn omgebracht en van wie geen graf bekend is.


Digitaal Monument Joodse Gemeenschap Nederland

Bestand met namen van de joden die zijn vervolgd en de oorlog niet hebben overleefd (personen die in In Memoriam staan vermeld en joden die in Nederland tussen 1940 en 1945 zijn omgebracht of omgekomen). Er is ook een community (via deze link) waar men verhalen en foto's kan delen of oproepen kan plaatsen.


0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►