22 juli 2013

Een krantenbericht uit 1953

22 juli 2013
In ons land is het momenteel zomer met hoge temperaturen. Of er een hittegolf komt, moet de komende dagen uitwijzen. Onderstaand krantenbericht vond ik in het Zeeuws dagblad van 13 juni 1953.
Weinig kans op hittegolf

De Bilt, 12 Juni. - Het K.N.M.I deelt mede: Enkele weken reeds circuleren er door Nederland geruchten als zou er deze zomer een verschrikkelijke hittegolf zijn te verwachten. Deze geruchten blijken een dermate grote verspreiding te hebben gevonden en zo hardnekkig te zijn, dat menigeen er geloof aan is hechten.

Tergeruststelling kan worden medegedeeld, dat reeds geruime tijd verrichte onderzoekingen over het voorkomen van perioden van grote warmte geen enkele positieve aanwijzing hebben gegeven, dat deze zomer een hittegolf van buitengewone omvang moet worden verwacht. Ook van buitenlandse meteorologische instituten hebben het K.N.M.I. geen zodanige verwachtingen bereikt.

In verband hiermede is er geen enkele reden om zich ongerust te laten maken door de in omloop zijnde geruchten. Het is weliswaar heel goed mogelijk, dat er deze zomer enkele zeer warme dagen zullen komen, maar deze mogelijkheid bestaat elk jaar en is dus niets bijzonders.

En nee dat jaar was er geen verschrikkelijke hittegolf -;)

0 reacties:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
◄ ►